Tuesday, April 28, 2009

Kekecewaan Dengan Sikap Orang

1. Aku kecewa dengan sikap sesetengah golongan nie. Betul-betul kecewa.

2. Aku kecewa dengan sikap orang yg tak menunjukkan kemahuan ke arah kemajuan. Kecewa dengan sikap orang yang pemalas. Kecewa dengan sikap orang yang memandang remeh tentang perkara yang memberi kepentingan.

3. Contoh terbaru, aku kecewa dengan ahli kumpulan projek akademik aku. Buat kerja last minute. Tangguh-tangguh. Tak bersungguh-sungguh. Berdolak-dalik. Mlm hari sebelum nak hantar baru nak siap. Ini bukan kali pertama aku menjadi mangsa.

4. Maka, dengan kekecewaan ini, demi semangat untuk menuju kemajuan, aku takkan lagi satu kumpulan dan terlibat dengan mana2 kerja akademik bersama diorang.





6 comments:

  1. haha. gambaq h tu mmg muka kecewa habes. hehehe

    ReplyDelete
  2. ceh...mesti rajen ni...huhu...

    biasa ah tu buat kerja last minute....
    sama daa~~~
    hehehe................
    manusia lah katakan....

    ReplyDelete
  3. atyrah,

    of coz la. dah namenyer pun hensem. Syiman Syareman. hehe

    ReplyDelete
  4. Nada,

    of coz la aku sungguh kecewa dengn orang yang melengah dan tidak mementingkan pengurusan masa nie. rase mcm nak basuh je brain diorang. hehe

    ReplyDelete
  5. serunai kelang,

    hurm. 2 la. inilah penyebab diorang tak maju.

    ReplyDelete