Monday, August 24, 2009

Ihya Al-Ramadhan @ Syiman Syareman

1. SS ingin melayari bulan Ramadhan nie dengan penuh penghayatan dan penjiwaan nilai-nilai murni dengan penuh tawaduk.

2. Pada 2 minggu lepas. SS telah menyertai pertandingan Debat Kemerdekaan di USIM. Telah mendapat pengalaman yang best dengan team yang agak best tapi ada beberapa kelemahan yang boleh dibaiki, namun, inilah cabarannya untuk SS meraih title johan nanti bagi mana2 pertandingan Debat. Oh yeah!

3. SS agak frust kerana sekali lagi telah terlepas dlm menyertai pertandingan Pidato Kemerdekaan. Sebelum nie, SS telah terlepas dalam menyertai Pertandingan Pidato Peniti-V di UPM dan juga Pidato Rakan Muda di Putrajaya. Sedih la, namun tak nak dah pikir pasal benda2 nie.Diharapkan apabila SS dah berjaya masuk mana2 pertandingan Pidato, maka SS akan jadi Johan. Oh yeah. My target lepas nie ialah pertandingan Pidato Antarabangsa. Ingin sekali meneruskan legasi kemenangan dari era sekolah menengah dalam bidang pidato. =)

4. SS juga sekrang nie makin mengatur langkah dengan lebih fokus dlm akademik kerana kurangnya kesibukan dlm Debat. SS nak dapat GPA yang bagus untuk sem nie. Oh yeah. Subjek seperti Manufacturing Process, Engineering Material, Technical Communication, Critikal Thinking dan juga Thermofluids haruslah semua dapat A.

5. Sekian sahaja berita dari SS. Terima kasih kerana mengikuti. ^_^



4 comments:

  1. go SS go! hehe pelik lak panggil hg SS :p

    ReplyDelete
  2. aper lak nak pelik nyer...hehe.
    syiman pun tak per..hehe

    ReplyDelete
  3. berani betul martin pakai songkok erk...

    ReplyDelete
  4. mesti la berani...dah nama pun debat merdeka, kene lah men ngan sentimen..hehe

    ReplyDelete