Tuesday, October 27, 2009

Rosaknya Pelan Strategik SS1. Pada sem nie, banyak perkara tidak berjalan seperti mana yang SS rancangkan.

2. Banyak sangatlah pelan2 strategik SS telah tersasar jauh dari landasannya yang sebenar.


3. SS takkan menuding jari utk menyalahkan sesiapa di sebalik kerosakan pelan ini sebaliknya jari ini menuding pada diri sendiri. Tidak bertenang, terburu-buru dan obses merupakan antara kiteria penyumbang ke arah kerosakan yang berlaku.

3. Justeru, apakah signifikan di sebalik segala apa yang berlaku ini?

4. Semestinya ini membawa maksud bahawa SS tertakluk kepada Qada & Qadar. What happens, happens. Dan sesungguhnya, SS tertakluk pada Perlembagaan Agung daripada Ilahi.

5. Lantas SS terus kukuh mempercayai bahawa nothings perfect. Namun, di sebalik apa yang tidak sempurna itu, masih wujud keseimbangan oleh Pencipta.

6. Sebagai contoh, memanglah banyak perkara yang tidak berjalan lancar, namun ada juga perkara seronok yang membuatkan SS begitu gembira, terutamanya dari sudut kewangan. Tidak perlulah SS menyenaraikan apa yang berada di dalam bakul shopping SS, kerana takut nanti ada orang yang jeles. Hehe.

7. Disebabkan Qada & Qadar, Perlembagaan Agung daripada Ilahi inilah, maka SS akan terus beristiqamah dalam merealisasikan usaha2 yang patut ke arah menuju kejayaan. SS akan terus berdoa supaya dimudahkan cara untuk mendapat apa yang diingini. SS akan terus gigih tanpa mengenal putus asa.

7. Jadi, konklusinya, nothings perfect. Bersyukurlah.


No comments:

Post a Comment