Wednesday, October 28, 2009

Antara Publisiti & Populariti

1. SS memang sukakan publisiti. Dengan adanya publisiti lah, maka datangnya populariti.

2. Sesungguhnya, publisiti yang komprehensif semestinya akan membuahkan populariti yang impresif.

3. Publisiti ini adalah penting bagi menjadikan kehidupan lebih meriah, ceria dan penuh dengan aksi-aksi dan adegan-adegan. Sebagai contoh, di dalam sesebuah organisasi. Sesuatu organisasi perlu menjalankan publisiti yang meluas supaya dikenali ramai.

4. Dan dengan publisiti meluas itu, maka secara automatik nya akan datang lah menyusul populariti yang membawa manfaat kepada organisasi samada dari sudut ekonomi mahupun sosial.

5. Terimbau kembali SS akan kenangan indah sewaktu di sekolah menengah dan matrikulasi yang mana SS telah mengambil langkah drastik mempublisitikan diri. Hasilnya, SS telah menjadi seorang yang popular dan dikenali ramai. Hehe. (Bukan syok sendiri, OK).

6. Sebenarnya, publisiti ini akan terlaksana secara tidak langsung apabila anda yakin dengan diri anda. Keyakinan itu akan menyebabkan anda berani untuk bersuara, berani untuk menegakkan hak, berani untuk mempersembah, dan berani untuk melakukan perkara yang non-ortodoks, yang menonjolkan keunikan anda.

7. Jika, semua perkara itu telah anda sematkan di dalam diri, maka percayalah, anda akan menjadi seorang yang popular.


2 comments:

  1. i knw u luv pblicity..n that makes u so...SYAREMAN..ehehe =p

    ReplyDelete
  2. oh yeah. its true. i really love publisiti! suke mencapub..hehe..make me so much..alive..and yes...make me soo...SYIMAN SYAREMAN....hehe

    ReplyDelete