Saturday, November 14, 2009

Komunikasi Antara Kita


Komunikasi merupakan satu elemen dalam kehidupan yang perlu digunakan dengan sebaiknya. Penggunaan komunikasi ini teramatlah penting terutamanya apabila anda berkerja di bawah satu organisasi. Sesungguhnya, organisasi tidak akan hidup tanpa penggunaan komunikasi yang maju dalam kalangan ahli organisasi tersebut.

Saya pasti semua orang memiliki handphone. Handphone pula adalah kegunaannya untuk memastikan anda sentiasa berhubungan dan berkomunikasi dengan rakan-rakan sekerja anda walaupun berada dalam jarak jauh. Justeru, saya minta dengan penuh rendah hati, tolonglah jangan sia-siakan duit anda membeli handphone itu. Sentiasa lah peka dengan calls dan sms dari rakan2 sekerja anda, iaitu saya. Saya bukan nak cakap merapu dan merepek, jauh sekali berbual kosong tapi mahu menyelesaikan kerja saya secara efisien dan cekap.

Saya mahu organisasi saya berjaya. Saya mahu kita berjaya. Komunikasi yang mantap merupakan antara langkah yang perlu diperkukuhkan antara kita untuk berjaya. Kalau ada terguris hati, saya minta maaf.

No comments:

Post a Comment