Friday, March 12, 2010

Syiman Syareman & The Adventurous Days With Harn Faz Jimmy

1. Bermula dari hari Jumaat sampailah hari Rabu, 5-10hb Mac 2010, SS cukup bergembira di samping kawan2 baik SS di bandaraya yang layak digelar Sin City, Kuala Lumpur.

2. I really really really had a blast. Thanks Harn, Faz & Jimmy dan watak2 sampingan yg lain, yg byk menjayakan perjalanan hari SS yang cukup2 menyeronokkan.

3. Apakah destinasi yg SS lawati? Of coz lah Mid Valley, Pavillion, Suria KLCC, The Gardens dan tidak ketinggalan, Sogo.

4. Hasilnya, Alice In Wonderland in 3D telah pun SS tonton. Filem tu mmg best. SS bagi 3.6 out of 5. Suke tgk Abg Depp beraksi jadi moron The Mad Hatter yang menghiburkan. Aksi Anne Hathaway yang gedik tu pun best. Comel sangat Anne Hathaway tu.

5. Kitorang jugak pergi berkaraoke. Masing-masing melontarkan vokal yang cukup padu lagi jitu mengalunkan melodi mengikut rentak lagu yang dimain satu persatu. Vokal Harn mmg mantap. Vokal SS pun mantap OK, especially sewaktu nyanyi lagu Bleeding Love. Hehe.

6. Momen yg seterusnya ialah sewaktu kitorang bershopping, di barisan shopping complex yang disebutkan di atas. (Num 3). Harn ternyata amat suka bershopping. Tahniah Harn. SS semakin minat kat jenama Philosophy Men dan TopMan. Best sangat brand tu. Lepas dapat gaji, of coz SS akan shopping di situ. Jom shopping.

7. Latar tempat yang menarik, ialah di Tasik Queen. Kami melepakkan diri di situ untuk mencari ketenangan. Banyak peristiwa yang berlaku di situ yang membuatkan SS bercampur baur dengan adunan emosi dan konklusi.

8. Jangan dilupakan tentang makanan. SS makan Subway 2 hari berturut-turut, Oldtown, Anwar Seafood, dan makanan masakan mak Faz. Sedapnye! Sangat seronok lidah SS.

9. Sesungguhnya, kita harus berjalan-jalan menggembirakan diri untuk melupakan segala kisah duka yang telah kita hadapi. Pergantian plot inilah yang akan menjadikan hidup lebih bermakna, lebih seronok untuk dinikmati. Kisah-kisah duka akan diganti dengan kisah-kisah ceria.

10. Begitulah adventurous nye SS sepanjang berada di KL. Sebenarnye, ade banyak lagi peristiwa2 menarik, namun, adakalanya, some scenes can not be told. Hehe.





10 comments:

  1. oh, tasik queen kt mne? btw, lawa baju..hehehe

    ReplyDelete
  2. ade la some tasik queen tu..hahaha
    cantik kan baju yang i pakai tu..hahahaha
    jom la nanti shopping sekali.
    i tau u suke shopping jgk..

    ReplyDelete
  3. hahahaha...that invitation I cant resist,,.yeah, will do..nanti kite shopping skali..haha..wktu warehouse sale..lol

    ReplyDelete
  4. yezza! tetibe rasa mcm lapar chezzy wedges..huhu..

    ReplyDelete
  5. haruslah! kalau tak KFC pun, McD tau, tak pun, Carl's Jr!! nyum2...hehe

    ReplyDelete
  6. u letak the last pic yg i sukee 2...cumey la uollss..teharu bile u kate sore i sedap?sedap kew?hak3....;)

    ReplyDelete
  7. owh yeah..ade orang kate kan muke i tu masam..tu yg i post pic baru kat fb tu..sunshine smile gtew..hehe
    of coz la..suare u mantap uols..masuk AF ke lepas nie...i hantar demo kat KRU Records jah! haha

    ReplyDelete