Saturday, June 19, 2010

Music Music This Season


1. Walaupun bz berkerja, namun Syiman tidak pernah ketinggalan untuk menikmati dan melayan music2 yang best untuk didengar sebagai halwa telinga.

2. Lagu2 yang dilayan oleh Syiman untuk musim ini termasuklah Your Love Is My Drug- Kesha, Bulletproof- La Roux, dan California Gurls- Katy Perry. Semua lagu2 nie adalah top 10 dalam carta Hot 100 Billboard.

3. Memang syok sangat melayan lagu2 best mcm nie. Hilangkan stress, bangkitkan mood.


Your Love Is My Drug - Kesha




Bulletproof - La Roux



California Gurls - Katy Perry

Wednesday, June 16, 2010

SS Shopping List for Next Month

1. Banyak benda yang SS nak beli nanti.

2. Tengok la nanti lepas SS dapat gaji, of coz nak borong sakan lepas nie di Pavilion, Times Square, MidValley, Suria KLCC takpun di JJ Melaka. Hehe.

3. So, this is the list :

  • Aksesori from Swatch Bjoux/Philosophy Men/TopMan
  • Clothes from Forever 21/TopMan/Philosophy Men
  • Topi from Philosophy Men/Forever 21
  • Shade from Philosophy Men
4. I'm gonna get them all! :) ^_^



I Hate That Part, My Dear Friend..


1. Persahabatan yang menggembirakan adalah persahabatan yang penuh dengan rasa persefahaman dan penerimaan.

2. Persahabatan yang tidak menggembirakan adalah persahabatan yang disulami rasa dengki, tidak puas hati, dan menikam dari belakang.

3. Mari SS kenalkan satu jenis lagi persahabatan yang tidak menggembirakan. Persahabatan yang mana seorang sahabat ini, asyik nak mengkritik dan mengubah segala yang ada pada sahabatnya yang lagi satu.

4. SS berasa sangat jengkel dengan jenis sahabat yang mcm nie.

5. Wahai sahabat, tolonglah belajar untuk mengaplikasikan konsep penerimaan dalam persahabatan. Daripada jenis music yang diminati hinggalah kepada penampilan, semuanya harus diserapkan rasa penerimaan oleh anda, sahabatku.

6. Anda bukanlah perfect sangat. Anda bukanlah complete sangat. Banyak benda yang ada pada ko, kalau boleh, aku jugak ingin ubah, namun aku tidak bersikap kritikal kerana aku belajar untuk menerima diri ko, kerana engkau adalah sahabat aku.

7. Sesungguhnya, kalau ko terus bersikap kritikal begini, tak reti nak belajar untuk menerima, maka aku rasa akan terus makin tak happy kawan ngan ko. Hurm..