Sunday, February 20, 2011

Syiman's Review : Hold It Against Me to be Born This Way


1. Britney Spears dan Lady Gaga adalah dua bintang pop yang berada dalam kelas yang tersendiri. Masing2 akan memeriahkan tahun 2011 dengan kemunculan album terbaru. Britney dengan Femme Fatale manakala Lady Gaga dengan Born This Way.

2. Masing2 telah mengeluarkan single terbaru iaitu Hold It Against Me oleh Britney Spears manakala Born This Way oleh Lady Gaga. Kedua-dua single ini telah berjaya menerobos kedudukan #1 di Hot 100 Billboard sebaik sahaja minggu pertama pelancarannya (debut).

3. Hold It Against Me adalah satu lagu pop yang mana musiknya mengaplikasikan elemen electropop biasa ala Ke$ha, namun berjaya disensasikan dengan kuasa yang ada pada Britney Spears, seorang bintang pop yang cukup original. Chorusnya cukup menarik mengulas tentang bagaimana keinginan yang amat sangat utk mendapatkan body boyfriend dia, malah 'melancong' di body boyfriend dia. 4 star.

4. Born This Way pulak, atas segala hype yang ada sebelum single ini dilancarkan, lagu ini pun biasa2 sahaja dengan pengaruh Express Yourself, Vogue dan Ray of Light daripada Madonna, namun Lady Gaga mempunyai aura pop yang begitu kuat sehinggakan lagu ini mempunyai semangat dan kekuatan yg jitu. Yeah, betul, don't be a drag, just be a queen. 4 star.

5. Nikmatilah lagu Hold It Against Me dan Born This Way. ^_^No comments:

Post a Comment