Thursday, April 21, 2011

22


Horray! I'm 22 now. Pada umur 22 nie, ak rasa ak nak buat analisis tentang apakah yang telah ak capai dan apa yang rancang nak capai selepas nie. Pra 22 & Pasca 22.

Pra 22

- jatuh cinta ngan sorang budak nie. die dah berpunye. tapi rasanye die tak hepi dengan partner die tu. Sebab dalam masa sebulan iaitu drpd 13/2 - 22/3 die berusaha nak jumpe ngan ak. ataupun, maybe die just nak play around? banyak perkara yang die buat mencetuskan misteri. Die mmg nak play Lovegame ngan ak. Ak banyak belajar ttg love sejak jumpe ngan die. Byk jgk belajar ttg zodiak disebabkan cinta kat si dia.

- ak menjadi seorang yang cukup kritikal. Dengan itu, mengkritiklah ak dengan gigih kepada pelbagai mcm organisasi. Siap la korang semua lepas nie. Hehe. Be ready for me. Korang rasa korang leh buat benda itu ikut suka n emosi sedangkan korang tau benda itu tak sihat n tak betul? Nop. Sebab ape? Sebab Im here to attack! :P Hehe

- still banyak habiskan duit dengan pelbagai barangan sprti Swatch & Topman. Im so a big spender. Sebab, ak nie materialistik. But, perlu diingat, ak nie bukan a Gold Digger k.

- menjadi peminat kepada produk Apple. iPod, iPad, iMac, MacBook, iPhone. So far, dah berjaya dapatkan iPod Shuffle. Coming soon, here I come iPhone 5 baby! Hehe

- still a movie moron. Tahun 2011 nie dah tgk filem mcm Sucker Punch, Scream 4, Burlesque & I Am Number Four.

- still a music fanatic. I love Adele, Ke$ha, Rihanna, Lady Gaga n Katy Perry. They r so gud at it n strong nowadays!

Pasca 22.

- Gonna fight my best to get si dia. Gonna show my best n sweetness to be taste n lick by MP! Hehe.

- Ak takkan berhenti mengkritik pemimpin yang lemah n tak berintegriti. Korang kene be ready n profesional utk menghadapi ak k. Sebab ak takkan berhenti. Senang je nak mengkritik korang nie. Hehe :P

- Bile dah banyak buang duit, maka kenelah buat duit pulak kan. Tyme summer holiday nanti, sambil berlatihan industri di Sharp, haruslah mlm nye ak akan luangkan masa utk berkerja di mana2. Maybe di hotel. Maybe di fast food restoran. Yang penting buat duit utk menampung keperluan materialistik ak. Pls ingat lagi sekali k. Im not a Gold Digger.

- nak dapatkan iPhone 5. iPad 2. Hehe. ^_^

- banyak lambakan filem yang cam best nak kene tgk. Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides, X Men : First Class, Super 8, Green Lantern, Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2, n many more!

- semestinya akan terus mendengar my favorita of music mcm Adele, Lady Gaga etc. Im waiting for Madonna to give her latest album.

Maka itulah analisis pra dan pasca SS menjadi 22. God bless us all. ^_^








Monday, April 18, 2011

Adele & Adult Contemporary


1. Music genre Adult Contemporary adalah penyelamat dan penyegar kpd industri music global.

2. Lihatlah bagaimana artis yang membawa genre Adult Contemporary ini cukup menyinar cahayanya.

3. Lady Antebellum, Amy Winehouse, Michael Buble, Norah Jones, Susan Boyle dan Adele - Kelompok Adult Contemporary tidak mempertaruhkan imej seksi mahupun melacurkan diri utk terlibat dlm kontroversi sensasi (kecuali Amy Winehouse). Apa yg dilaburkan adalah bakat yg mengagumkan yg bergaul sebati dgn melodi music yg harmoni.

4. Highlite di sini adalah Adele. Kelahiran album terbaru Adele, 21, adalah satu anugerah kepada industri music global.

5. Penulisan lirik yang mantap berjaya diadun elok dgn lontaran vokal penuh emosi, maka terhidanglah juadah music Adele yg cukup menyelerakan utk disantap sebagai halwa telinga.

6. 21 telah menjadi album pertama yang mencatat jualan 1 juta unit utk tahun 2011 di US. Rolling In The Deep, berjaya menerobos utk berada di kedudukan top 10 di Hot 100 Billboard US. Di UK, negara kelahiran Adele, banyak rekod telah dicipta.

7. Adele berjaya mengembalikan nostalgia kegemilangan Norah Jones di era Come Away With Me. Boleh dikatakan, Adele adalah versi Norah Jones yang lebih ganas, tetapi versi Amy Winehouse yang lebih sopan.

8. Sesungguhnya, vokal Adele adalah vokal yang versatil. Diharapkan, kelahiran album seterusnya, mungkin berjudul 23, akan mengadun elemen musik country, rock dan R&B.

9. Majulah Adele utk industri music.



Wednesday, April 13, 2011

Lovesick


1. Mula2 SS ingat sakit gigi adalah sakit yang plg sakit tapi lovesick lagi sakit.

2. Yup. SS skrg telah dihempap gelora tsunami cinta yg mana telah menyebabkan jaringan prasarana emosi dlm jiwa telah terjejas. Lalu, terjadilah lovesick.

3. Lovesick nie terjadi sebab si dia dengan SS terpaksa berpisah disebabkan kekangan masa dan tanggungjawab.

4. Semua drpd kita pernah berdating. Jika si dia adalah yang kita nak selama nie, dan di pengakhiran dating itu, kita terpaksa berpisah. Selepas itu, apakah yang kita rasa?

5. Antaranya ialah insomnia, depresi, mood yg tidak stabil, konsentrasi merudum, obses, pening kepala, hilang selera makan dan compulsive behavior seperti selalu periksa sms dan email drpd si dia.

6. Sesungguhnya lovesick adalah satu perkara yang natural kerana love bukanlah suatu benda yang senang.

7. Maka utk menghadapinya :

  • Makan - Makanlah sebanyak mana yang mungkin. Layanlah nafsu makan anda. Or, eat smartly. Sebagai contoh, makan coklat banyak2 sebab coklat meransang kepada perembesan hormon yang memberikan kesan ketenangan.
  • Aktif - Lakukan apa sahaja yang boleh. Jadikan diri sibuk sebab kesibukan akan menjadikan kita leka daripada memikirkan ttg masalah yang ada termasuklah lovesick yang dihadapi.
  • Menangis - Yeah. Let it all out with ur tears..
  • Belajar - Mungkin inilah masanya utk belajar ttg love. Belajar bagaimana utk memenangi hati si dia. Learn how love can survive and grows strong.
8. Selamat beramal. Semoga kita menemui cinta yang kita mahukan. Dengan orang yang kita mahukan.




Monday, April 11, 2011

L.O.V.E


1. L.O.V.E.

2. Omaigod. Kalau boleh SS mmg tak nak tulis pasal love. Menulis pasal love adalah sukar kerana love adalah sesuatu yang sangat subjektif dan complicated.

3. Namun, memandangkn SS skrg nie dilanda gelora tsunami love, maka mmg tak boleh nak tahan daripada menulis ttg love.

4. Love adalah simbiosis 2 hala yang mana tidak boleh dipaksa utk memastikan ia berlaku. SS selalu memikirkan ttg si dia 24 jam sehari selama seminggu. 24/7. Adakah dia walaupun bukan 24/7 jgk, memikirkan ttg SS?

5. Satu perkara ttg love adalah kita risau ttg 'fear of rejection', dan kita tak tau kebarangkalian sejauh mana perasaan si dia terhadap kita. Dengan itu, kita tak boleh mendesak. Kita kene berhati-hati. Kita kene bersabar. Kita kene melaksanakan strategi secara perlahan tetapi konsisten.

6. Bagi yang di luar sana, if u feeling me, marilah kita sama2 merangka strategi utk memenangi hati si dia. Let fight for love.




Sunday, April 3, 2011

Begging Cat


Kucing adalah sejenis makhluk yang comel. Malah bagi kucing yang lebih istimewa, kecomelan yang ada disertai dengan aksi2 yang melucukan.

Bagi kucing dalam video ini, mungkin ia tidak rasa cukup yakin dengan kecomelan dan kemontelan yang ada hingga mendorong utk melakukan dengan lebih baik. LOL



Quote of The Day [3 April 2011]


"Apa yang jelas ialah kita memerlukan pemimpin yang kuat utk memandu kita keluar daripada lumpur jerlus ini, dan melainkan langkah-langkah radikal diambil, Barisan Nasional tidak akan selamat pada pilihan raya akan datang."


-Dr Mahathir dlm memoir A Doctor In The House, 2011



"Beliau tidak komited mencari kebenaran dan keadilan tetapi taksub menjaga percaturan politik. Memalukan."


-Bisik-Bisik Mingguan Malaysia 3 April 2011 oleh Awang Selamat merujuk kepada Karpal Singh.



"The steamy sexual reputation of this cool, yet earthy creature is legendary. When a Taurean born Snake wraps itself around a sex partner, the victim has absolutely no chance (nor any desire for) escape"


-The New Astrology by Susan White, application di Facebook mengulas ttg zodiac Taurus kelahiran Ular.





Friday, April 1, 2011

Bagaimana Baby Bersembang?


Baby dalam video nie seolah2 bersembang dengan menggunakan bahasa baby. Omg, so funny! LOL
!