Thursday, April 21, 2011

22


Horray! I'm 22 now. Pada umur 22 nie, ak rasa ak nak buat analisis tentang apakah yang telah ak capai dan apa yang rancang nak capai selepas nie. Pra 22 & Pasca 22.

Pra 22

- jatuh cinta ngan sorang budak nie. die dah berpunye. tapi rasanye die tak hepi dengan partner die tu. Sebab dalam masa sebulan iaitu drpd 13/2 - 22/3 die berusaha nak jumpe ngan ak. ataupun, maybe die just nak play around? banyak perkara yang die buat mencetuskan misteri. Die mmg nak play Lovegame ngan ak. Ak banyak belajar ttg love sejak jumpe ngan die. Byk jgk belajar ttg zodiak disebabkan cinta kat si dia.

- ak menjadi seorang yang cukup kritikal. Dengan itu, mengkritiklah ak dengan gigih kepada pelbagai mcm organisasi. Siap la korang semua lepas nie. Hehe. Be ready for me. Korang rasa korang leh buat benda itu ikut suka n emosi sedangkan korang tau benda itu tak sihat n tak betul? Nop. Sebab ape? Sebab Im here to attack! :P Hehe

- still banyak habiskan duit dengan pelbagai barangan sprti Swatch & Topman. Im so a big spender. Sebab, ak nie materialistik. But, perlu diingat, ak nie bukan a Gold Digger k.

- menjadi peminat kepada produk Apple. iPod, iPad, iMac, MacBook, iPhone. So far, dah berjaya dapatkan iPod Shuffle. Coming soon, here I come iPhone 5 baby! Hehe

- still a movie moron. Tahun 2011 nie dah tgk filem mcm Sucker Punch, Scream 4, Burlesque & I Am Number Four.

- still a music fanatic. I love Adele, Ke$ha, Rihanna, Lady Gaga n Katy Perry. They r so gud at it n strong nowadays!

Pasca 22.

- Gonna fight my best to get si dia. Gonna show my best n sweetness to be taste n lick by MP! Hehe.

- Ak takkan berhenti mengkritik pemimpin yang lemah n tak berintegriti. Korang kene be ready n profesional utk menghadapi ak k. Sebab ak takkan berhenti. Senang je nak mengkritik korang nie. Hehe :P

- Bile dah banyak buang duit, maka kenelah buat duit pulak kan. Tyme summer holiday nanti, sambil berlatihan industri di Sharp, haruslah mlm nye ak akan luangkan masa utk berkerja di mana2. Maybe di hotel. Maybe di fast food restoran. Yang penting buat duit utk menampung keperluan materialistik ak. Pls ingat lagi sekali k. Im not a Gold Digger.

- nak dapatkan iPhone 5. iPad 2. Hehe. ^_^

- banyak lambakan filem yang cam best nak kene tgk. Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides, X Men : First Class, Super 8, Green Lantern, Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2, n many more!

- semestinya akan terus mendengar my favorita of music mcm Adele, Lady Gaga etc. Im waiting for Madonna to give her latest album.

Maka itulah analisis pra dan pasca SS menjadi 22. God bless us all. ^_^








No comments:

Post a Comment