Thursday, July 21, 2011

Penguin Apungan Yg Semakin Tenggelam


1. Sungguh malang bagi KDP UTeM kerana ada pengurus yang tidak cekap malah sungguh konsisten dalam ketidakcekapan; bernama Syuhada.


2. Mari saya membentangkan beberapa dalil asas sebab Syuhada dikatakan sbg pengurus yg tidak efektif.

3. Minta maaflah ya kepada warga KDP UTeM kerana sy telah cuba utk mengkritik Syuhada di saluran seperti bermesyuarat dlm KDP namun Syuhada enggan menjayakan perbincangan itu, dengan berlari ke sana sini; tak mahu bersemuka dengan saya.

4. Itu menunjukkan Syuhada adalah seorang yg tak profesional, dan tidak menjunjung konsep bermesyuarat dlm melakukan keputusan. Malah Syuhada kelihatan cukup emosi dlm mesyuarat yg lepas.

5. Semua ini adalah kerana pengaruh alumni yg juga tidak cekap yg cukup mendalam dlm diri Syuhada. Alumni KDP UTeM telah berjaya memberi minum Syuhada racun hingga dia tidak dapat membezakan peranan dan kapasiti alumni dgn ahli skrg dalam KDP UTeM. Lantas, patuhlah Syuhada 100% tanpa tapisan segala kata2 Awang seperti seorang hamba yg patuh kepada tuan. Lalu, terabailah segala pandangan yg dikemukakan oleh ahli KDP UTeM skrg.

6. Disebabkan kepincangan pengurusan oleh Syuhada, maka berterusanlah trend penurunan prestasi KDP UTeM dlm arena debat.

7. Sesungguhnya, kejayaan kelab adalah disebabkan pengurusan profesional, cekap dan berintegriti oleh pengurusnya. Contohnya, kejayaan Manchester United disebabkan kemantapan pengurusan Alex Ferguson. Begitu juga kejayaan Lee Chong Wei kerana tunjangnya adalah Misbun Sidek.

8. Siapakah pengurus KDP UTeM? Syuhada. Maka kita dapat mengetahui mengapa KDP UTeM cukup lemah prestasinya; kerana tunjang pengurusannya adalah Syuhada.

9. Justeru, sy dgn ini ingin mengajak malah menyeru, ahli KDP skrg, kita iktiraf pengurus yg baru.No comments:

Post a Comment