Thursday, September 22, 2011

The Pleasure of September


Syiman telah cuba bajet utk melimitkan 'pleasure quota' pada bulan September namun nak buat mcm mana, banyak jugak yang telah berlaku demi kepuasan nafsu 'pleasure'. Apa salahnya mengisi 'pleasure quota' itu sebagai escapism bagi segala stress yang ada. Haha. Jadi apakah perkara yang telah berlaku itew? Mari Syiman senaraikan.

1. Subway

Omg. Dalam bulan nie Syiman makan Subway 3 kali - Seafood, Chicken Teriyaki dan Italian B.M.T. Apa yang best ttg Subway adalah Syiman boleh mintak xtra sos. Dalam kes itu, I like to have my Subway wit xtra mayonis and cheese. Hehe. Italian B.M.T. is special offer sandwich for Monday. Now I have reason to like Mondays. FYI, Subway adalah rankaian restoran paling banyak di USA (33000 cawangan) dan telah diiktiraf sebagai 'restoran fast food paling sihat' berdasarkan laporan oleh Yahoo! Health. ^_^




2. McDonald

Dah try aiskrim McD flavour of the month, Milo Supreme? Kena try coz mmg sedap. Gabungan cereal Milo n serbuk Milo dengan aiskrim vanilla McD mmg syok. Selain itu, Double Cheeseburger, my fav burger, turut disantap dlm bulan nie. Suke!

3. Secret Recipe

Sape yang tak suke kepada cheese cake Secret Recipe yang sangat sedap itu? Kali nie, Syiman try Apple Cheese Slice. Kombinasi apple dan cheese adalah agak serasi. ^_^

4. Topman

Mula2 nak beli underwear Topman tapi tak de size la pulak. Corak yang best pun tak de. So, cancel beli underwear, terus beli T-shirt Notch Neck warna putih. Boleh la dipakai bersama my Burgundy skinny jeans. ^_^

5. The Loaf

Restoran bakeri yang ada kaitan dengan Dr Mahathir ini mmg dah lama Syiman nak try. So, tyme berkunjung ke Pavilion hari tue, ternampaklah The Loaf. Teruslah Syiman grab Marble Cookies dan Smiley Cheese Cake. The taste is good dan jenis roti yang ada pun unik. Try it. Lepas nie sure nak explore lagi The Loaf.


6. Carl's Jr.


Agak mahal tapi berbaloi. And, sexual. Itulah Carl's Jr. I like it. I makan burger Super Star. Mmg besar, mmg sedap, mmg mantap.



7. Baskin Robbins

Well, dah lama Syiman tak makan Baskin Robbins. Dalam kesempatan yang ada, Syiman pun pegi lah beli. Semestinya signature sundae dengan 2 flavour - strawberry cheese cake and lemon yogurt; m&m and choc fudge as topping.


8. Starbucks Coffee

Yeah. I drink Hot Latte utk menghilangkan rasa mengantuk tyme berkerja. Hehe. Apa yang best is coffee die light but padat n creamy. ^_^


9. The Secret Life of Nora

The Secret Life of Nora adalah pementasan teater yang ke-3 oleh Tiara Jaquelina n team. Syiman dah beli tiket pada 7/10/2011 nie. Kul 8.30pm di Istana Budaya. Sape nak join jom la. Khabarnya, pementasan kali nie menelan kos lebih tinggi dari PGL dan P Ramlee Musical. Jadi, haruslah hasilnya lebih vogue jgk kan. Syiman beli seat yang harga die RM113.


10. KFC

Tidak dilupakan, cheezy wedges yang sekian lama menjadi trademark KFC paling best.


Maka itulah pengisian 'Pleasure Quota' daripada Syiman Syareman. Apakah pengisian 'pleasure quota' anda? Pandai2 lah bajet k. Hehe.

No comments:

Post a Comment