Wednesday, November 23, 2011

The Top 10 Things of Rite Now 4


1. iPhone 4S






Terjual lah iPhone 4S sebanyak 4 juta dalam masa 3 hari dilancar. SS mmg nak beli sangat sejak dengar pelancaran iPhone 4S nie pada Oktober. Masalahnye, dah sebulan lebih menanti, tak masuk2 jugak iPhone 4S ke Malaysia sedangkan Singapura dah lama menikmati kemantapan iPhone 4S. Khabar terbaru, iPhone 4S akan masuk Malaysia 16 Disember nie. Teruja sangat nak main dengan Siri dan kamera 8MP iPhone 4S. Hehe. Jom beli. Alah, dengan contract bersama Maxis, semestinya harga iPhone 4s akan menjadi murah n mampu dimiliki oleh semua. ^_^


2. O'briens





O'briens adalah restoran yang menhidangkan sandwich Irish yang macam sedap. Kecur saliva SS melihat sandwich dengan cheese yang dimapan bersama daging slice yang kemas terhidang. SS mmg suka benda yang baru, so, nanti SS nak try sandwich di O'briens. Semestinya pengalaman menikmari O'briens akan dikongsi bersama readers sekalian di sini. Hehe.


3. Awaken Giant Within


Buku nie adalah satu buku Self-Help yang cukup memberi inspirasi dan motivasi kepada SS. Kini, SS lebih bersemangat dan berjaya mengawal apa yang perlu dikawal dlm body dan soul SS. Buku ini mengajar ttg bagaimana nak buat true decision, mcm mana nak link pain & pleasure ke pada perspektif supaya perubahan berjaya dilakukan. Semuanya diulas dan dikorek dari akar umbi oleh Tony Robbins. SS recommend dapatkan lah buku nie di mana2 kedai buku berdekatan ye. 






4. Puss in Boots


Kecomelan Puss in Boots mmg tidak dapat dinafi especially bila die buat signature pose mata die yang bulat bersinar tu. Adakah kejayaan dan kemantapan Puss In Boots akan berjaya menjadi setanding dengan Shrek? Stay tuned. Sementara tu, SS mmg nak sangat berkunjung ke cinema utk bermesra n meng mioww bersama Puss in Boots. Release date : 24 Nov.





5. Twilight : Breaking Dawn part 1





Plss....perlu ke Breaking Dawn ada part 1 and part 2, sama mcm Harry Potter and Deahtly Hallows? Kan boleh je buat 3 jam mcm The Lord of The Rings : The Return of The King? Its okey. I phm. Nak duit lebih. Tidak mengapa. SS tak sabar nak tgk aksi2 werewolf dan vampires yang asyik dok berebut Bella. Sweet kan adegan romantik dalam Twilight nie. Suke! Release date : 24 Nov.


6. AMA @ American Music Awards 2011


Artist of The Year telah ditabal dan siapakah artist itu? Taylor Swift. Oh my....Im expecting Adele sebab die mmg mantap gile dari segi penjualan album n singles utk tahun 2011 nie. Nampaknya peminat remaja mmg menggila kat Taylor Swift. Anyway, maybe Taylor Swift menang dari segi kuantiti tapi Adele menang dari segi kualiti. Bagi membuktikan semua nie, kita tunggu Grammy ye. SS tak benci Taylor Swift malah she is one of my favorita in music, tapi I think Adele more deserve to win. 


7. ComeBuy


Sedap minum ComeBuy. Hari tu SS beli Grass Jelly Milk Tea. Sedap gile! Bercream sangat. Then, dapat free satu coffee..(ade promotion)....Sedap!


8. Tutti Frutti


Ramai orang yang tak puas hati dengan harga mahal Tutti Frutti tetapi ramai jugak yang ketagih nak merasa lagi kesedapan Tutti Frutti. Yeah. Benda2 yang sedap nie mmg mahal. Mana ada murah. So, SS yang tak merasa lagi Tutti Frutti nie mmg nak merasa sangat suatu hari nanti dek kerana populariti dan kontroversi yang dicetus oleh Tutti Frutti. Here i come, TF! 


9. Topman AAA 








AAA Collection daripada Topman sememangnya akan menyerlahkan anda sebagai seorang bintang Rock n Roll yang bersinar2. Check la nanti kat Suria KLCC tak pown kat Mid Valley. 


10. Bershka


Okey, nie adalah jenama fashion terbaru yang ada kaitan dengan Zara dan Pull&Bear. Hari tue SS dah melawat butik die kat One Utama. Hurm. Quite interesting tapi rasa masih lagi tak berminat nak beli. 



No comments:

Post a Comment