Sunday, December 18, 2011

Suka Duka 2011



Aku ingatkan 2011 nie mcm kurang meriah namun aku silap. 2010 adalah tahun yang agak meriah tapi 2011 lagi meriah. Meriah dengan ape? Semestinya dengan pelbagai drama, rasa, cerita dan peristiwa. 2011 adalah tahun yang mematangkan aku.


Suka 


- beli kamera Sony Cybershot TX100V
- beli BlackBerry Curve 9360
- beli bag Zara
- stabil dari segi kewangan berbanding tahun2 sebelum nie
- getting my best s** ever by MP
- beli jam tangan Swatch yang baru berserta dengan aksesori, Bjoux collection
- kelahiran Adele sebagai superstar baru dalam industri muzik global
- get my first G2000
- tambah koleksi Topman especially skinny fit pants
- meninggalkan utem
- berkerja sbg executive di Raja Chulan
- beli buku Awaken Giant Within by Anthony Robbins
- beli my first external hard disk Samsung 500GB
- first time makan kat Chili's
- first time makan kat The Ship
- first time masuk dlm Hard Rock Cafe
- first time makan Krispy Kreme
- dpt tengok teater The Secret Life of Nora kat Istana Budaya
-.bermastautin di Mutiara Damansara
- Peter Jackson dan Steven Spielberg berkolaborasi dlm The Adventures of Tintin


Kurang Suka/Duka


- Novak Djokovic menguasai arena tenis mengatasi Rafael Nadal
- menyaksikan orang yang tak berbakat menyalahguna kuasa dlm Kelab Debat utem, malah orang tu still lagi nak berdebat sedangkan tahu diri tu tak mampu dan tak cukup berbakat nak bagi team menang
- berada di dalam kelas pensyarah yang tak berkualiti seperti En. Kamarul
- pengalaman praktikal yang tak menyenangkan disebabkan supervision yang tak cekap di Sharp + situasi Pak Abu Bakar & family yang tak ikhlas menolong
- my Sony Ericsson selalu sangat buat hal


Maka marilah kita sama2 membuat analisis apa yang kita suka dan apa yang kita kurang suka sepanjang 2011. Analisis ini adalah perlu sebagai penyumbang kepada muhasabah diri yang berkualiti. 2011 dah nak menutup tirai. Tyme nak tutup tirai 2011 tu, kita celebrate dengan positiviti. ^_^ Bye-bye 2011.





No comments:

Post a Comment