Monday, February 6, 2012

The Top 10 Things of Rite Now 5



Mengembalikan ruangan Top 10 di blog SS, apakah dia Top 10 perkara hangat yang sedang berlaku skrg? Yang berikut ye :


1. Single Terbaru Madonna - Give Me All Your Luvin'



Kini Madonna kembali dengan single terbaru featuring Nicki Minaj dan M.I.A. Sangat catchy dan sangat Madonna. Sejak dikeluarkan, Give Me All Your Luvin' dah menjadi #1 di US iTunes.

2. Persembahan Madonna di Halftime SuperBowl

Madonna ade mengeluarkan quote kepada Anderson Cooper; "I have to put on the greatest show on earth, in the middle of the greatest show on earth. I have eight minutes to set it up and seven minutes to take it down and 12 minutes to put on the greatest show on earth. That's a lot of pressure." Sangat teruja menanti ape yang akan buat nanti memandangkan Madonna tak pernah mengecewakan dari segi persembahan pentas. Cuma, diharapkan wardrobe malfunction yang dilakukan oleh Janet Jackson tak akan berulang yang masa SS rasa Madonna sama sekali tak akan buat. 

3. Rafa vs. Novak

Well, sekali lagi Novak mengalahkan Rafa di ranjang Grand Slam. Kali nie di Australia Open 2012 yang menyaksikan perlawanan paling lama dalam sejarah tenis utk final Grand Slam di Open Era, iaitu selama 5 jam 53 minit. Sampai bila momentum Novak nie akan berlarutan? You see, SS sangat kagum melihat momentum atlet lelaki tenis di Open Era iaitu berkaitan momentum mereka dalam bersaing utk berada di atas.



4. Stronger (What Doesn't Kill You) 


Kini Kelly Clarkson kembali dengan lebih jitu dengan single terbaru yang mana kini sudah berada #2 di Hot 100 Billboard. Sangat happy Kelly Clarkson kini kembali seperti zaman Breakaway.

5. Swatch New Gen SS (Spring Summer) Collection 2012

Swatch tak pernah gagal dalam mereka design jam yang trendy dan penuh dengan daya tarikan menawan. Jangan lupa utk check it out di kedai Swatch yang berdekatan dengan anda ye. SS nak dapatkan satu nanti (skrg nie dah start kumpul duit. Hehe).

6. Journey 2: The Mysterious Island


Journey 2 kini dah ditayangkan di Malaysia. So, ape lagi? Anda mahukan adventure? Jom kita menonton aksi The Rock dalam pengembaraan penuh mencabar bertemu pelbagai jenis raksaksa bersama Vanessa Hudgen sebagai pembantu. 

7. The Three Musketeers

SS baru je download filem The Three Musketeers (2011) lakonan Orlando Bloom dan Mila Jovovich, arahan Paul W.S. Anderson. Sangat best citer nie dan sangat direcommendkan kepada anda semua utk menonton dan mendownload. Harap ade sequel utk filem nie dan tak menjadi seperti filem The Golden Compass yang ntah bile sequelnye nak menyusul. 


8. Cuti 4 hari

Sangat best kan apabila kawasan Kuala Lumpur dan kawasan yang sewaktu dengannya telah mendapat cuti selama 4 hari (yang mana bercampur sekali dengan weekends). Maka, nasihat SS kepada yang bercuti termasuk kepada diri SS sendiri, marilah kita guna cuti nie sebaik mungkin dan selepas sahaja bercuti, maka kita fokus utk berkerja sebaik mungkin. Kita kena kekalkan produktiviti yang baik ke arah menjadi negara maju. Dr. Mahathir risau kita cuti lama2 so kita kena tunjukkan Malaysia Boleh ok. Sila ke blog Dr M utk membaca komen beliau ttg cuti 4 hari ini. Boleh klik di sebelah. Cuti-cuti Malaysia. 

9. Grammy + Oscar

Ada 2 event penting yang SS tunggu, semestinya Grammy dan Oscar yang mana masing2 berlangsung pada 12 Februari dan 26 Februari 2012. Adele, u got my vote. 

10. Valentine's Day

Jangan lupa ye Valentine's Day akan mengambil tempat pada bulan nie. Sape yang nak sambut tu, sambut lah elok2, dan sapa yang tak de kapel, maka tak payah lah sambut. Dan sape yang anti Valentine's Day tu, positifkan diri anda dengan ketenangan k. 

No comments:

Post a Comment