Wednesday, April 11, 2012

How to Overcome Boredom


Syiman dilanda kebosanan baru2 nie. So, untuk menghilangkan kebosanan, Syiman nak berkongsi dengan readers semua tentang bagaimana caranye nak mengatasi kebosanan yang melanda. Sesuatu yang sangat ironi kan, menghilangkan kebosanan dengan share benda mcm ne nak hilangkan bosan? Hehe. Okeylah, tak payah nak berceloteh panjang2, Syiman ada la buat kajian dan pembacaan sedikit di internet tentang isu yang kerap melanda kita nie.

Ade beberapa langkah utk kita menghilangkan bosan nie. Ok. Langkah pertama :

FIND A NEW HOBBY

Cari la sesuatu benda yang baru kerana bosan nie datang sebab kita dah letih buat hobi yang sama. Dan kita dah hilang minat dengan apa yang kita suka buat. Pernah tak rasa dulu kita sangat suka men Facebook, tapi lama2 online Facebook pun dah jadi bosan. Jadi, kita cari benda baru. Contoh, men la Twitter pulak. Hehe. 

Ha mcm tu la konsepnye. Cari la benda baru untuk jadi hobi kite. Syiman listkan untuk anda k benda2 baru yang leh korang cuba : Monopoly, The Sims 3, Star Craft 2, buat keje part time tyme weekend, dengar lagu Madonna, memasak, belajar bahasa baru seperti French, Spanish, Mandarin, belajar men piano, guitar dan lain2. 

JAUHI ORANG DAN SITUASI YANG MEMBOSANKAN

Yeah. F*ck them all. Kita kene abaikan orang yang mana tak leh buat kita happy, yang bagi kita sedih dan macam2 lagi perkara negatif. Mengapa perlu nak berada dengan diorang kalau diorang nie jenis yang membosankan? Betul kan. Ada beberapa kriteria orang yang membosankan nie. Nanti Syiman akan bukak post baru untuk mendedahkan siapa dia orang yang bosan dan kriteria mereka yang mana perlu kita jauhi. 

IMAGINASI

Berimaginasi lah. Samada imaginasi nakal atau tidak, yang paling penting dapat menghilangkan kebosanan. 

K lah setakat nie dulu. Nanti kita sambung lagi ttg How to overcome boredom. K. Chill. ^_^







No comments:

Post a Comment