Saturday, April 21, 2012

Perlu ke minat One Direction?





Populariti One Direction semakin meningkat sejak dua menjak nie menyebabkan SS tak ketinggalan dalam menyentuh topik tentang kumpulan remaja lelaki nie. One Direction mengingatkan SS kepada Jonas Brother yang mana skrg dah jadi suam2 kuku. Tak tahulah samada One Direction akan mendapat nasib yang sama seperti Jonas Brother atau tidak namun apa yang pasti, perlu ke SS meminati One Direction?

Sebelum tu, mari kita tengok dulu sepintas lalu anggota One Direction :






Yup. No wonder lah ramai peminat One Direction nie sebab diorang memang cute dan hensem. Namun perlu diingat, artist yang mempertaruhkan paras rupa tanpa susunan melodi yang mantap tidak akan bertahan lama dalam industri. 

Music adalah my passion so hanya artist yang terpilih saja yang leh termasuk dalam senarai Syiman Syareman's Favourita Artist. Setakat ini, artis yang berjaya menawan hati SS dengan music mereka adalah :


  1. Madonna
  2. Mariah Carey
  3. Gorillaz
  4. Norah Jones
  5. No Doubt
  6. Black Eyed Peas
  7. Shakira
  8. Ashlee Simpson
  9. Greenday
  10. P!nk
  11. Britney Spears
  12. Christina Aguilera
  13. Adele
  14. Rihanna
  15. Katy Perry
  16. Shania Twain
  17. Sheryl Crow
  18. Taylor Swift
  19. Beyonce
  20. Alicia Keys
Jadi untuk mengetahui lebih lanjut tentang music yang dibawa One Direction, SS pun pegi lah ke Myspace untuk mendengar satu demi satu lagu yang ada dalam studio album pertama oleh 1D, iaitu Up All Night. Lagu What Makes You Beautiful, Gotta Be You, I Want antara yang SS suka. 

Mari kita dengar kejap lagu What Makes You Beautiful. Lagu ini menang Best British Single untuk BRIT Awards 2012. 




Okey. For me, Up All Night adalah album yang kukuh dengan vokal dan melodi yang mantap dan disusulkan pulak dengan anggota yang cukup boyish, namun itu belum cukup untuk masuk dalam senarai Syiman Syareman's favourita artist. Jika betul direction yang diambil oleh One Direction, maka semoga album sophomore mereka akan lebih meletup2 kerana fame yang mereka ada skrg boleh menjadi penginjak kepada masa depan cerah buat One D. Lagipun Simon Cowell adalah seorang pemantau dan pengurus yang baik. ^_^

Jap. I know lah peminat 1D, nak tgk diorang shirtless kan? Kan? KAN? Hehe. Okey. Enjoy ~ Jangan histeria sudah. Hihik







No comments:

Post a Comment