Wednesday, May 2, 2012

The Top 10 Things of Rite Now 6


Maka di bulan Mei nie kembali lah siri The Top 10 Things of Rite Now. Jadi ape yang happening skrg nie? Mari Syiman senaraikan :

1. Azizulhasni Awang

Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM) optimis membawa pulang tiga pingat menerusi acara trek pada Sukan Olimpik London 2012. Azizulhasni adalah antara atlet yang Syiman sangat respect kerana semangat juang yang tinggi walaupun terjatuh namun bangun semula untuk menyambung perlumbaan. Good luck ye kepada Azizulhasni dan pasukan basikal Malaysia.



2. Rafa di Monte Carlo

Di Monte Carlo Masters, Nadal berjaya membelasah Djokovic utk mempertahankan kejuaraan 8 kali berturut-turut. Itu adalah petanda tidak lama lagi Nadal akan kembali meraih #1, merampas daripada Novak Djokovic.


3. Demonstrasi Jalanan

Kredit harus diberikanlah kepada Anwar Ibrahim dan Ambiga kerana agak berjaya dalam meningkatkan populariti demonstrasi jalanan sebagai langkah supaya pihak berkuasa mendengar suara. Namun, kredit tentang pengurusan demonstrasi jalanan yang kemas dan teratur masih belum berjaya dibudayakan. So, Anwar Ibrahim dan Ambiga kene buat something la about this k. Agak banyak jgk demonstrasi yang berlaku termasuk Bersih 3.0, Anti-Lynas dan Anti-PTPTN.



4. Jack White

Album The White Stripes; Elephant dan Get Behind Me Satan adalah antara album yang terbaik Syiman penah dengar. Gabungan emosi, attitude, melodi dan vokal semuanye teradun dengan baik hasil daripada karya Jack White yang sangat berbakat. Dan kali nie tampil solo, album Blunderbus meneruskan kelangsungan kemantapan ini. Di UK, album terbaru Jack White berjaya menolak album 21-Adele untuk debut #1 di sana.



5. Social Networking

Syiman mendapati yang environment di Social Networking sangatlah membosankan. Ape social networking tu? Semestinyalah Facebook, Yahoo! Messenger, Tagged dan lain2 lah. Myspace tu lagi la kan. Jadi Syiman pun decide nak tinggalkan dulu semua social networking nie untuk menjauhi kebosanan yang mengcengkam di sana. Hanya Twitter saja yang Syiman akan guna skrg. Syiman tak mau dah terperangkap dan nak mencari aktiviti yang lebih baik daripada social networking yang tak berape nak best sangat tu. I am better than that.

6. The Avengers

Omg. The Avengers adalah sebuah filem yang memang manzap dalam mengumpulkan superheroes utk bergabung dalam menentang kejahatan. Aksi yang dipaparkan seiring dengan humour yang sepadan. Everybody should watch it. 


7. Love

Sebenarnye Syiman dilamun cinta skrg nie. Dah 3 kali kitorang dating. B4 balik Kedah, sempat jumpe die. Cuma I paham la die mcm dalam proses rebound dan dilemma. Sebab tu la yang I tak nak over2 sangat approach die dan lebih banyak mendiamkan diri. Kalau si dia baca post nie, maka I'm telling u, I miss u so much. Everyday Im thinking about you. Jangan la jarang online sangat. Nanti makin I rindu. N, i tak sms u sebab i segan ngan u. So i pun msg kat FB je. Hehe. 

8. Weight Gain

Yup. Dah banyak kali kene tegur ttg skinny figure yang Syiman miliki. Lepas nie, Syiman nak tambah berat badan sebanyak 5kg. Seriously. Sebenarnye aku rasa aku tak lah kurus sangat pown dan okey je, malah aku ade kelebihan untuk memakai skinny jeans dengan penuh fit dan sesuai. Cuma, ye la, kita nie x terlepas kan daripada para pengkritik yang sangat mengambil berat terhadap kita seperti paparazzi. 

9. Cooking skill

Memantapkan cooking skill juga berada dalam senarai prioriti. Resipi seperti kek batik, nasik lemak, rendang ayam dan lain2 mesti aku nak master supaya senang segala urusan pada masa akan datang. Malah Syiman recommend semua orang juga memantapkan cooking skill masing2 sebab kan best untuk menghidangkan kepada kawan2, lover, dan juga family hidangan kita yang sedap sampai diorang pun menjilat-jilat.......jari jemari mereka. 

10. Education

I am waiting for August to come for second intake. Wait for my news. Hehe




No comments:

Post a Comment