Wednesday, June 13, 2012

The Top Things of Rite Now 7



1. Rafael Nadal

Sememangnya Rafael Nadal harus mendapat prioriti kali nie kerana telah menang dalam Grand Slam French Open; mengalahkan Novak Djokovic sekaligus menghancurkan harapan Djokovic untuk mencipta rentetan rekod 4 Grand Slam berturut-turut. Sebaliknya, Rafa mencipta rekod baru dengan memenangi French Open sebanyak 7 kali. Sememangnya dia adalah seorang legenda di usia muda namun masih perlu menandingi rekod Roger Federer yang memenangi 16 Grand Slam.



2. Snow White & The Huntsman

Setelah puas berdrama dalam Twilight, kini Kristen Stewart berdrama sebagai Snow White pulak yang telak direboot dalam versi baru. Teringin sangat nak tengok filem nie kat pawagam berdekatan namun masih lagi tidak tercapai hasrat untuk melakukannya. Prestasi di box office juga adalah agak OK dengan kutipan setakat ini di pawagam adalah USD182 juta seluruh dunia.

3. Doktor Umum

Nafsu membaca SS semakin menjadi-jadi lantas Doktor Umum menjadi mangsa kerakusan nafsu yang semakin membuak-buak lantas setiap topik yang terkandung disantap dengan penuh nikmat. Syiman telah berjaya menghabiskan baca buku nie dalam masa 14 hari sahaja; satu kejayaan yang agak membanggakan memandangkan muka surat buku ini adalah hampir 1000 helai. Sangat dicadangkan untuk pembacaan setiap insan di Malaysia.

4. Nazmi Faiz Mansor

Tetiber sajer Nazmi Faiz nie semakin popular memandangkan dia dah berjaya diikat oleh kelab Portugis; Beira-Mar selama 3 tahun. Semoga Nazmi Faiz semakin mantap di sana dan membawa kejayaan yang lebih bermakna apabila kembali semula ke Malaysia.
 








5. Anwar Ibrahim

Saya sangat suka dengan cara Anwar Ibrahim berkempen kerana beliau bijak memilih isu2 yang menjadi perkara penting oleh masyarakat. Malah, setiap apa yang dicadangkan datang dengan hujah yang bermutu. Isu pemansuhan PTPTN dan penurunan harga minyak adalah isu hangat terkini yang menjadi modal utama buat masa ini. Adakah modal ini akan membuahkan hasil pada PRU ke 13? Semoga. Dan juga, semoga Dato Seri Anwar juga tabah, sabar dan tenang dalam menghadapi semua asakan yang berunsur peribadi oleh musuh2 politik beliau.




6. Khairy Jamaludin

YB Khairy semakin mencapub sejak dua menjak ini. Faktor suka berdebat banyak menyumbang kepada populariti Khairy yang semakin tinggi sedikit. Syiman baru je lepas tengok video debat antara YB Khairy dengan Rafizi; Pengarah Strategik PKR and I gotta say, this time Rafizi menang.







7. Fernando Torres

Cakap pasal mencapub, Fernando Torres pun sejak dua menjak nie, Syiman dapati semakin popular. So, kena lah ada dalam my Top 10. Hehe.




8. Kim Clijster

Kim akan mengikut jejak langkah Justine Henin untuk bersara selepas Grand Slam US Open. Salah seorang wanita yang cukup dihormati dalam tennis, maka adalah satu kehilangan yang besar di gelanggang tenis apabila Kim Clijster bersara nanti.




9. Dark Shadow

Filem nie jugak menjadi satu wayang yang sangat Syiman nak tengok namun masih tidak berkesempatan. Mungkin kalau ada masa yang sesuai maka akan tengok jugak.

10. MDNA Tour

Madonna sangat suka membuat kontroversi. Dedah benda yang tak sepatutnya didedah kepada umum, nyanyi lagu Born This Way bersama dengan Express Yourself, dan mengutuk ahli politik. Walaupun apa pun yang dia lakukan, MDNA Tour terbukti satu konsert yang menhiburkan menurut para pengkritik dan pemerhati.




No comments:

Post a Comment