Tuesday, August 21, 2012

Selamat Hari Raya AidilfitriSaya dengan ini amatlah suka untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada
semua yang mengenali Syiman Syareman. Maafkanlah saya samada dari aspek zahir mahupun botin kerana saya cumalah manusia yang mana lumrahnya adalah banyak melakukan kesilapan dan dosa.

Di hari yang menggembirakan ini kita kenangkan lah tentang nikmat yang dikurniakan kepada kita lantas memanjatkan kesyukuran yang tidak terhingga kepada Ilahi kerana kita lebih bernasib baik berbanding penduduk di Palestin, Syria dan Myanmar.

Seiring dengan kesyukuran itu, lakukanlah pengawalan dalam bab makan dengan mengambil kira pengambilan kalori yang tidak berlebihan dan menjauhi makanan yang berkolestrol tinggi. Gunalah oven anda untuk membakar kuih-muih dan biskut yang sedap lagi rangup untuk disantap dengan penuh seleraoleh para tetamu daripada kalangan sanak saudara dan sahabat handai.

Pengawalan terhadap aliran keluar masuk duit juga harus dilakukan dengan berhemah. Jangan boros dan laksanakan perbelanjaan mengikut bajet terancang. 

Semoga Hari Raya 2012 ini membawa kegembiraan buat kita semua dan menjadikan kita semakin mantap untuk menempuhi hari-hari yang seterusnya dengan penuh sukses.No comments:

Post a Comment