Wednesday, November 7, 2012

Polemik Abang-AbangTidak cukup dengan Polemik Polis yang baru dilancarkan di blog ini, maka amat wajarlah diadakan kesinambungan jenama Polemik kepada Polemik Abang-Abang pula. Inspirasi kepada cetusan adalah kerana melihat banyak sangat abang-abang di luar sana yang tidak mempunyai kualiti bentuk badan yang baik lantas mencalarkan sedikit sebanyak imej abang-abang keluaran Malaysia. 

Sepatutnya, setiap abang tidak boleh malas dalam berusaha secara istiqamah untuk membentuk badan yang menarik dan mengikut piawaian global. Di bawah ditunjukkan contoh pembentukan badan yang menarik yang diiktiraf oleh komuniti antarabangsa dan didamba oleh abang-abang seantero dunia.
Perlu diingatkan bahawa klasifikasi kepada bentuk badan yang menarik oleh abang-abang harus difahami dengan jelas. Abang perlu membezakan dengan baik mana satu jenis badan yang kini hangat di pasaran. Arguably, jenis badan abang yang sentiasa menjadi perhatian adalah jenis Ottermode dan Athtelic. 

Malangnya, panaroma dalam kalangan abang-abang di Malaysia menyaksikan mereka tidak bersungguh-sungguh dalam membentuk badan yang mengikut trend kehangatan pasaran. Boleh difahami jika kalangan berpendapatan rendah dan sederhana yang menunjukkan sikap demikian tetapi abang-abang dalam kalangan elit pun dua kali lima. 

Baru2 ini saya sempat melihat anak Menteri Di Jabatan Perdana Menteri iaitu Datuk Seri Nazri Aziz; yang bernama Nedim Nazri; shirtless di tepi kolam renang. Tidak mempunyai bentuk pun. Hanya perut yang mendatar. Maka, saya pun buat satu rumusan bahawa jika anak seorang Menteri pun tidak berusaha untuk membentuk badan menarik, apatah lagi anak kepada yang bukan Menteri. Dalam kalangan aktor pun sama. Ternyata pembentukan polemik kepada ramai yang tidak mempunyai badan menarik dalam kalangan abang-abang adalah kerana mereka malas.

Ada beberapa kebaikan jika abang-abang mulai sedar akan kepentingan memiliki badan yang menarik yang mengikut piawaian global:


1) Semakin ramai model lelaki Malaysia yang diterima masuk dalam agensi pengurusan model antarabangsa seperti Fords Management lantas akan ada wakil dari Malaysia yang berpotensi menjadi model seluar dalam Calvin Klein mahupun di pentas runway fashion terkenal seperti Gucci, Prada dan Louis Vuitton.

2) Menggalakkan industri pelancongan kerana pelancong suka untuk melihat panorama menarik yang ditonjolkan oleh abang-abang.


3) Kemeriahan di pantai seantero negara akan semakin menjadi-jadi lantas mengaktifkan kembali suasana pantai di Malaysia yang semakin suram dan kurang aktiviti.


4) Stress dalam kalangan wanita dan adik-adik akan semakin berkurangan lantas gejala bunuh diri dan sakit mental dalam kalangan mereka dapat ditangani.


5) Industri perfileman, fashion, TV dan lain-lain yang melibatkan visual akan berkembang pesat dek kerana penggiatnya menjadi 'eye candy' kepada masyarakat. Dengan itu, mampu menyumbang dengan besar kepada KDNK negara lantas ekonomi negara bertambah baik.Samada anda adalah abang-abang dalam kalangan Melayu, Cina, India, Sabahan mahupun Sarawaky, semua harus konsisten dalam membentuk badan yang menarik mengikut cita rasa dan cara masing-masing. Boleh berkunjung ke gym dan mendapatkan coach mahupun melakukan senaman efektif di rumah. Majulah abang-abang untuk negara.


No comments:

Post a Comment