Monday, April 22, 2013

Downloadable



Kemunculan torrent di sebalik perkembangan pantas teknologi network adalah satu rahmat pemangkin nikmat. Terima kasih sangat kepada peers yang yang sudi berkongsi filem dan music terbaru yang masing-masing berkualiti DVD dan CD. Mengambil inspirasi daripada kebaikan oleh peers dan juga berdasarkan pegangan konsep ‘sharing is caring’, saya pun di sini ingin berkongsi apakah filem dan music yang baru saya download supaya sedikit sebanyak membantu anda membuat pilihan mana satu filem dan music yang ingin didownload.



Argo

Markah di Rotten Tomatoes adalah 96%. Diarahkan oleh Ben Affleck. Menang Best Picture di 85th Academy Award (Oscar).



Cannibal Holocaust

Filem nie dah lame, 1980. Dilanda kontroversi apabila pengarah filem nie diheretkan ke mahkamah kerana didakwa membunuh pelakon sendiri di set filem. Akhirnya dilepaskan apabila berjaya mengumpulkan semua pelakon yang terlibat di mahkamah. One of the most famous banned film in the world.



A Serbian Film

Ini juga adalah banned film yang popular sebab sangat ganas malah melibatkan aktiviti seksual yang agak melampau. 



Hotel Transylvania

Box office worldwide sebanyak $346,462,874. Selena Gomez, Adam Sandler dan Cee Loo Green adalah antara penyumbang suara.



The 20/20 Experiences – Justin Timberlake

Jumlah jualan album JT kali nie untuk 3 minggu pertama adalah lebih 1 juta unit, menjadi album terpantas paling laku untuk 2013 setakat ini. Ada dua singles yang berjaya menjolok carta, iaitu Suit&Tie dan Mirrors.



Heaven – Rebecca Ferguson

Jadi runner up untuk The X Factor UK musim ke-7 namun jualan album nie lebih tinggi daripada johan, Matt Cardle. Best sebab die bawak style retro vintage yang sangat classy berpadanan dengan suara die yang sangat soulful. I like her.




Torches – Foster The People

Ingat lagi tak lagu Pumped Up Kicks? Sedap kan. So download album nie untuk dengar lagu2 Foster The People yang mcm ada gaya Gorillaz sikit tu. 



Making Mirrors – Gotye

Gotye menang semua 3 pencalonan untuk Grammy Awards 2012; Record of The Year dan Best Pop/Group Performance untuk lagu Someone That I Used To Know. Album nie menang Best Alternative Music Album. 





Battleground – The Wanted

The Wanted menang di People's Choice Award untuk Best Breakout Artist. Lagu Glad You Came sangat best. Bersainglah korang dengan One Direction okey. Hehe.


Unorthodox Jukebox – Bruno Mars

Bruno Mars mmg sentiasa konsisten dengan lagu2 yang best. Lagu When I Was Your Man sangat deep in emotion...Bravo Bruno Mars!


No comments:

Post a Comment