Wednesday, April 17, 2013

The End of Part 1


Percutian pun bermula bagi memberi peluang kepada kerehatan minda supaya inspirasi berkembang lagi. Sesungguhnya, Syiman gembira kerana sesi semester pertama telah berakhir. Kegembiraan ini jelas adalah disebabkan banyak aktiviti yang Syiman nak buat dalam percutian 2 bulan; disusurkan adrenalin yang mengalir laju menanti keputusan akademik.

Syiman bersyukur kerana Part 1 telah terisi dengan pelbagai momen menarik. Terima kasih kepada Amer Ash dan Miraa Mia, Minggu Bahasa menyaksikan kami menjadi juara untuk Show Me How dan Sketsa Pantun. Bersama 1G, kami menang Medley.

Syiman juga rasa bertuah kerana silibus akademik Komunikasi dan Pengajian Media begitu komprehensif sebagai pemantap ilmu sosiologi. The Art of Public Speaking, Discovering Computers dan Mass Media in a Changing World adalah 3 buku yang padat dengan ilmu bagi membantu dalam maqasid komunikasi media.

Berada di Level 2 Tun Perak (bilik 230), berkongsi bilik dengan Azim dan Fahmi yang baik; membuatkan saya pasti rindu kepada Tun Perak di semester mendatang. Terima kasih kepada Panjang & The Gang Bang kerana bukan sahaja menjadi pembikin hype malah sangat rajin dalam memastikan tandas sentiasa bersih.

1G adalah kelas yang majmuk dengan ragam lantas tidak membosankan. G always be da gorgeous.

Konklusi kepada Part 1 saya rangkumkan begini: Kenakalan Syiman telah dikunci dengan kesedaran untuk fokus kepada akademik sebagai faktor utama bagi merealisasi cita-cita menjadi journalist berjaya. Saya rasa gembira, bersyukur dan bertuah kerana di sebalik setiap kesukaran tersisip kemudahan. Semoga pengakhiran yang boleh dikatakan baik di Part 1 akan menerbitkan permulaan yang bagus di Part II.
No comments:

Post a Comment