Saturday, July 27, 2013

Filmography James Franco 2013


Tahun 2013 sememangnya adalah tahun untuk James Franco. Beliau mencapub dengan penuh bergaya, malah dengan kualiti dan sensasi.

2013 menyaksikan James Franco membintangi beberapa filem besar yang sukses di box office – Oz The Great and Powerful, Spring Breakers dan This Is The End. Oz berjaya mengumpul kutipan seluruh dunia US$490 juta, Spring Breakers sebanyak US$31 juta dan This Is The End sebanyak US$100 juta. 

Review 2013 daripada profesional juga baik kepada James Franco. This Is The End mendapat 85% approval rating di Rotten Tomatoes, diikuti oleh Spring Breakers sebanyak 66% dan Oz sebanyak 59%.


James Franco terus menyinar dengan terang dalam 2013 apabila dilantik menjadi pensyarah di 2 universiti - University of Southern California dan University of California untuk bidang 'short film production' dan 'screenwriting'. James juga sedang dalam penilaian untuk diterima sebagai calon PhD di Yale University.

Adakah aktiviti mencapub beliau pada tahun ini boleh menjayakan kemenangan di majlis anugerah-anugerah utama filem Hollywood seperti Oscars dan Golden Globes? Syiman doakan.

Apa-apa pun, yang sebenarnya, Franco adalah nama yang cukup mencapub pada tahun 2013. Bukan sahaja James, malah Dave Franco; adik kepada James, semakin mencapub sejak dua menjak ini.

Dave Franco berlakon dalam Warm Bodies, Now You See Me.

Saya doakan kejayaan kepada kedua-dua adik beradik Franco. Kemeriahan Hollywood semakin mantap dengan kehadiran mereka. 
No comments:

Post a Comment