Wednesday, November 6, 2013

Top 10 of Rite Now: Wanna Q4 '13


Nintendo 2DS

Semakin membuak-buak kemahuan untuk membeli Nintendo 2DS apabila melihat kawan saya sangat gembira bermain dengan Nintendo 3DS XL beliau. Nintendo 2DS adalah gajet terbaru dalam keluarga 3DS daripada Nintendo yg dilancarkan pada 12 Oktober 2013 di Malaysia. Harga: RM400-RM500; lebih baik jika dibandingkan dengan harga Nintendo 3DS XL: RM950.



Pokemon X

Semestinya kemahuan untuk memiliki Nintendo 2DS disertai dengan kemahuan untuk bermain Pokemon X. Pokemon X dan Pokemon Y adalah game pokemon terbaru yang melahirkan Pokemon generasi ke-6 untuk dijadikan koleksi Pokemon Trainer sekalian. Legendary Pokemon terbaru, Xerneas; berbadan rusa bertanduk pelangi yang nampak sangat hebat dan cantik.



Pokemon Black 2

Black 2 adalah sekuel kepada Pokemon Black yang mana ada Pokemon generasi ke-5. Saya nak merasa jugak pengalaman main game Pokemon nie sebab mcm best je jalan cerita die.



Sony Cybershot TX30

Semua orang seperti berlumba-lumba nak dapatkan kamera DSLR namun apa yang Syiman nak adalah kamera digital biasa je iaitu Sony Cybershot TX30. Cukuplah untuk memuaskan nafsu penggambaran Syiman yang sangat suka snap pic dengan pelbagai posisi dan persekitaran.



MSi GX60 3BE

Saya rasa saya adalah gamers yang boleh tahan hardcore jgk lah daripada segi hardware namun sebenarnya softcore daripada segi jenis game. Mulanya saya suka dekat Alienware 14 untuk dimiliki, namun tengok2 balik, saya nak MSi GX60 3BE sebab lebih murah, lebih ringan dan ada AMD Twins – processor cips dan graphic card yang masing-masing daripada AMD. Keyboard die pun warna warni membuatkan saya lebih feeling waktu main PC Game nanti.


 
The Sims 3

The Sims 4 dah nak keluar pada penggal ketiga atau keempat 2014 namun hakikatnya, saya masih belum merasa main The Sims 3. The Sims 2 memang best terutamanya melalui Expansion Pack The Sims 2: Open for Business namun ketiadaan expansion pack mengenai kehidupan selebriti dan elemen populariti. The Sims 3: ShowTime kembali membuatkan saya teruja sebab saya memang minat untuk melahirkan ramai yang popular dan berbakat dalam kalangan Sims yang saya lahirkan.

Star Craft II

Terima kasih kepada Taufik; sepupu saya yang memperkenalkan saya dengan game Star Craft sebab game nie memang sangat superb daripada segi jalan cerita dan strategi. Kini dengan sequel Star Craft II yang dijadikan trilogi – Wings of Liberty yang khusus untuk Terran, Heart of Swarm yang memberi prioriti kepada Zerg dan satu lagi expansion yang masih bakal dilancarkan yang fokus untuk Protoss. Saya suka dengan persona kejahatan Kerrigan sewaktu menjadi Queen of Blades untuk Zerg.



Grand Theft Auto IV

GTA banyak memenangi anugerah sebagai game yang fresh dan inovatif. Dengan itu, semestinya saya suka untuk bermain dengan sesuatu yang fresh. Saya boleh round2 satu city dan buat apa yang saya suka. Hehe.



Dont Sweat the Small Stuff by Richard Carlson

Setelah membaca The 7 Habits of Highly Effective People, Awaken Giant Within, Who Moved My Cheese, Jangan Bersedih dan Men Are From Mars, Women Are From Venus; Syiman terus dahagakan ilmu melalui pembacaan. Makanya, Dont Sweat The Small Stuff harus dimiliki lantas diperah jus ilmu daripada buku ini. Nasihat utama buku ini: Dont let little things overtaking ur life. Menarik.





ARTPOP by Lady Gaga

Applause dan Do What You Want adalah singles terbaru Lady Gaga melalui buah tangan terbaru beliau, ARTPOP yang bakal menjengah ke pasaran pada 11/11/2013 ini. Ekpresi dan kreativiti terus menjadi tema penghasilan music Lady Gaga dan inilah yang menjadi kekuatan kepada Lady Gaga untuk terus menjadi selebriti yang signifikan dan relevan walaupun adakalanya dianggap deviant. 






Apa yang boleh saya simpulkan Wanna saya kali ini adalah berorientasikan kepada game dan platform untuk memainkan game itu. Musim Wanna kali ini juga menyaksikan saya telah mengenepikan fashion dan gadget komunikasi seperti Android handphones mahupun iPad, iPhone mahupun Samsung Galaxy Notes III. Musim Wanna akan bertukar namun apa yang pasti mari kita berusaha untuk merealisasikan WishList masing-masing. Usaha.Doa.Tawakal.

No comments:

Post a Comment