Friday, December 13, 2013

Suka Duka 2013Suka

1. 3.92 untuk Semester 1, 3.91 untuk Semester 2

2. Kemenangan dalam Sketsa Pantun, Medley, Show Me How bersama Miraa Mia dan Amer Ash

3. Sony Ericsson Xperia X10

4. Habis baca buku The 7 Habits of Highly Effective People, Awaken Giant Within, Who Moved My Cheese? dan Men Are From Mars, Women Are From Venus.

5. Dapat tawaran kerja sebagai Pegawai Khidmat Pelanggan dan Pegawai Kastam daripada SPA tetapi terpaksa tolak sebab komited untuk teruskan pengajian.

6. Trending kat Twitter #prayforshariman yang dilancarkan oleh ahli Kaki Reboot. Siap ada Hakka edisi khas untuk Syareman.

7. Sesi penggambaran dengan kamera DSLR Mia adalah menyegarkan perspektif dan menghasilkan banyak gambar-gambar menarik dan tebaik untuk 2013. Thanks Mia!

8. Dapat laptop mini baru yang cukup untuk melakukan tugasan akademik dan melayan hiburan di waktu terluang setelah laptop HP Pavilion telah nazak dan tidak mampu lagi perform seperti dulu.

9. Mengundi untuk Pilihanraya Umum buat kali pertama.

10. Butik pertama H&M telah dibuka di Malaysia. First time beli H&M iaitu – Hoodie, Skinny Jeans dan Shirt. Sangat berpuas hati dengan kualiti namun dengan harga yang lebih murah

11. Rafael Nadal kembali menjadi #1, merampas kembali mahkota Raja Tenis daripada Novak Djokovic.

12. Kembali ke Sunway Lagoon setelah sekian lama. Auntie belanja tiket yang berharga RM80.

13. G klinik gigi untuk buat pembersihan gigi. Walaupun agak rimas, tapi gigi rasa lebih bersih tanpa plak degil yang mengumpul bakteria. Doktor pesan datang klinik gigi 6 bulan sekali.

14. Dapat tajaan negeri Kedah.

15. Menggunakan cloud storage dengan banyak. Thanks to Google Drive sebab bagi kapasiti 45GB untuk simpanan data.


Duka

1. Mendapat kolej Jebat dan Lekiu di level yang mana Collectivism sangat meninggi, sedangkan saya adalah tinggi Individualism. Makanya berlaku lah pelarian saya daripada Jebat ke Lekiu. Di Lekiu, berlaku sedikit pengtengkaran akibat pertembungan dua nilai ini.

2. Kehilangan 170GB filem yang dikumpul selama bertahun-tahun dalam Samsung External HardDisk disebabkan kecuaian seorang kawan.

3. Bertunjang kepada prinsip demokrasi yang sihat, tidak berlaku pertukaran kerajaan Barisan Nasional kepada Pakatan Rakyat. Banyak isu berbangkit, seperti ketirisan kewangan dan kebebasan media yang tidak ditangani dengan baik.

4. Didiagnos menghidap demam campak. Satu pengalaman yang agak menggusarkan dan melemahkan. Setanding dengan sakit gigi.

5. Gum Bleeding. Darah kuar banyak lain macam.


6. Tak dapat tajaan JPA. 


No comments:

Post a Comment