Tuesday, August 19, 2014

Tun M menegur Najib


Tulisan terbaru Che Det aka Tun Dr Mahathir Mohamad adalah sangat sangat menampar Najib Razak dengan beberapa penangan berapi yang membakar beliau dan Rosmah. Nampaknya limit kesabaran Tun M terhadap Najib Razak telah sampai ke penghujungnya. 

Secara tidak langsung, Tun M mengesahkan bahawa Najib Razak adalah Perdana Menteri yang lemah kerana dasar-dasar yang diperkenalkan beliau tidak membantu ke arah keharmonian kaum dan kemakmuran ekonomi. Tun M mengesahkan bahawa Malaysia di bawah pimpinan Najib Razak adalah berada dalam keadaan ekonomi tidak sihat dan perhubungan kaum yang tegang. 

Tun M ada berkata bahawa sebelum ini mmg beliau banyak mengkritik Najib Razak namun beliau degil untuk berubah. Beliau juga berkata bahawa pemimpin bawahan Najib Razak tidak berani menegur perangai Najib yang tidak mahu berubah. 

Pendapat saya begini. Jika dulu sewaktu Tun M mengkritik Pak Lah, ramai pemimpin bawahan yang mendesak peletakan jawatan Pak Lah. Namun, berlainan dengan situasi Najib Razak. Walau banyak mana pun Tun M mengkritik pentadbiran Najib aka Jib Gor ini, tiada desakan oleh pemimpin UMNO yang lain menuntut Najib turun takhta. 

Hal ini kerana tidak lain dan tidak bukan adalah krisis kepimpinan UMNO. Orang UMNO kini buntu kerana mereka kekurangan produk pemimpin kelahiran UMNO yang berkualiti. Mereka beranggapan bahawa Najib Razak adalah pemimpin terbaik buat mereka. Disebabkan tiada pilihan dan menyedari tentang hakikat kekurangan produk pemimpin berkualiti ini, maka mereka pasrah dengan Najib Razak. 

Berbalik kepada Tun M, beliau berasa Najib Razak iaitu pemimpin terbaik keluaran UMNO sekarang tidak mampu membawa Malaysia menjadi negara yang makmur ekonominya dan harmoni masyarakat majmuknya. 

Dengan itu, wahai rakyat Malaysia, pilihan apa yang kita ada sekarang?   No comments:

Post a Comment