Wednesday, September 24, 2014

Do it Like Azmin Ali


Azwan Ali dan Umi Hafilda Ali harus berasa seronok untuk menumpang gembira di saat abang mereka dinobatkan sebagai Menteri Besar Selangor yang baru. 

Kekalutan di sebalik krisis pelantikan MB baru Selangor kini telah selesai melalui pelantikan Azmin Ali yang diperkenan Sultan Selangor. 

Di saat pergolakan Pakatan Rakyat (yang berpunca drpd PAS yang keliru nak buat keputusan), Azmin Ali setia dengan konsensus parti. Melalui jawapan kepada media, Azmin kelihatan tidak terasa hati walaupun tidak dipertimbangkan oleh parti untuk pencalonan MB yang baru.

Azmin terus sabar dan tenang. Beliau menunjukkan teamwork yang bagus dengan menolak pencalonan MB yang dikemukakan PAS, sebaliknya terus konsisten dengan konsensus parti yang mahukan Kak Wan. 

Kini, berkat sabar dan tenang, Ahli Parlimen Gombak dan ADUN Bukit Antarabangsa (ya, Azmin bertanding dan menang dua kerusi untuk PRU-13) itu akhirnya ditakdirkan untuk menjawat Menteri Besar Selangor yang baru. 

Tahniah kepada Azmin. Saya harap Selangor terus maju bergerak ke hadapan sebagai sebuah negeri yang cukup signifikan sebagai simbol kemajuan Malaysia. Diharapkan polisi dan gerak kerja Azmin Ali terus relevan dengan konsisten dengan agenda untuk menjadi Malaysia sebuah negara untuk golongan berbakat, bukan bermuslihat. 

Amin. 


P/s - Siapa sangka permulaan sebagai pengembala kambing dan pernternak ayam di kampung kini menjadi MB. Alhamdulillah.No comments:

Post a Comment