Saturday, July 25, 2015

Paul Rudd making out on SNL


Paul Rudd, hero Ant-Man adalah seorang yang kacak dan charming kan? Tapi tahukah anda yang Paul sebenarnya adalah sejarah making out dengan lelaki dalam siri Saturday Night Live. Itu je nak bagitau. Terkejut tak?







Bagi sesapa yang belum tengok Ant-Man, pergilah tengok kat wayang. Berbaloi tengok filem Marvel Studio yang terbaru tu. Ini adalah trailer filem Ant-Man:






Friday, July 24, 2015

Cara Delevingne



Cara Delevingne sangat cantik. Beliau adalah model pakaian dalam Victoria Secret yang semakin menyerlah. Tahun ini, Cara membuat penampilan dalam filem Paper Towns, filem romantik yang sedang rancak ditayangkan di wayang. Cara juga muncul dalam music video Bad Blood - Taylor Swift. Penampilan Cara sentiasa mendapat perhatian. 

Saya suka meraikan kecantikan. Bagi tujuan meraikan kecantikan yang ditonjolkan oleh Cara, maka saya sertakan gambar-gambar beliau yang berkaitan:


Ini adalah gambar Cara sewaktu di Formula One Grand Prix Monte-Carlo, Monaco:




Cara Delevingne sewaktu Victoria Secret runway:


Photoshoot yang lain:







Cantik kan?  Sesapa yang tak tengok lagi video Bad Blood-Taylor Swift dan trailer Paper Towns, saya tunjukkan di bawah:










Wednesday, July 1, 2015

Bersabarlah...



1. Semua orang dah tahu rasenye yang bersabar adalah sikap terpuji.

2. Malangnya ramai yang gagal untuk bersabar.

3. Bersabarlah apabila anda dihimpit masalah kewangan sebab Dia memberi rezeki daripada arah yang tidak disangka-sangka (65:3).

4. Bersabarlah apabila kawan-kawan anda mula berperangai pelik sebab ini lah masanya untuk anda meluangkan masa untuk diri sendiri, bermuhasabah.

5. Bersabarlah dalam menelaah pelajaran sebab nanti ganjarannya anda akan tergolong dalam kalangan Dean List.

6. Bersabarlah untuk terus konsisten menjadi diri sendiri, sebab tiada guna bersama dengan orang yang tidak ikhlas.

7. Bersabarlah memerhati pemimpin-pemimpin kita dok bergaduh tiap2 hari tanpa henti sebab pergaduhan mereka sebenarnya meransang ke arah Malaysia yang lebih matang.

8. Bersabarlah apabila orang yang anda sayang telah dijemput oleh Penciptanya kerana pengorbanan daripada cinta sangat besar kuasanya sebagai sumber motivasi dan inspirasi. 


9. Bersabarlah…sebab pengakhiran yang baik adalah bergantung kepada sejauh mana anda bersabar. Demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian melainkan orang yang berpesan kepada kebenaran dan berpesan kepada kesabaran (103:1-3).