Sunday, December 20, 2015

GrabTaxi & Uber


Sudah semestinya kita memerlukan GrabTaxi dan Uber memandangkan keadaan semasa yang menyaksikan kebanyakan pemandu teksi yang typical yang sesuka hati mengenakan caj tak munasabah kepada penumpang. 

Saya pernah ingin untuk melakukan perjalanan daripada Setia Alam ke Damansara - dan dikenakan caj RM60 oleh pemandu teksi tak bermeter, sedangkan melalui servis oleh GrabTaxi, saya boleh dapat fare sebanyak RM26 sahaja. 

Nampak tak betapa jauh beza caj yang dikenakan? Maka, kita tak patut berharap lagi kepada logik dan rasional pemandu teksi tak bermeter ini lantas memberi sokongan padu kepada sistem penumpangan teksi yang lebih adil iaitu GrabTaxi dan Uber. 

Malahan pula, kebanyakan daripada kita mahir dan sudah terbiasa dengan penggunaan apps dalam smartphone Android mahupun iOS. 

Dengan itu, jom kita sokong GrabTaxi dan Uber. :)

Padanlah muka kepada semua pemandu teksi yang terus berdegil untuk mengenakan caj sesuka hati kepada penumpang tanpa rasa ada keazaman untuk menggunakan meter. 

Sebagai nota tambahan, bagi sesiapa yang berminat untuk menggunakan GrabTaxi dan Uber bagi perjalanan mereka, cubalah search berkaitan promo code yang diiklan di Internet untuk mendapat diskaun. 
No comments:

Post a Comment